Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Правосъдният министър Данаил Кирилов коментира в предаването Лице в

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgПравосъдният министър Данаил Кирилов коментира в предаването Лице в
Коментари Харесай

Данаил Кирилов към Ризова: Военният няма да ви арестува ако минавате парка, просто няма да ви допусне

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Правосъдният министър Данаил Кирилов разяснява в предаването " Лице в лице " по БТВ последните дейности на страната в търсене на справяне със болестта от ковид. Едно от обсъжданите оферти е да бъде употребен ресурса на армията.

" Ако има утежняване, ще има риск и ще има потребност, даже и от спомагателен човешки запас в обезпечаване на мероприятията. Армията няма да лекува вируса, само че армията би могла да се наложи да взе участие като спомагателен и помощен запас като осъществянане на общите противоепидемиологични ограничения, които не включват приложимост на танкове. Ние въприемаме за даденост, че всичките ни служители на реда са здрави, че тези, които работят в пандизите, са здрави. Но имайте поради, че би могло да се случи подобен миг, в който да има изострен недостиг на хора. Така армията може да се включи и да реализира спомагателни функционалности. Ако да вземем за пример се наложи някой да поддържа РЗИ в ограниченията тук-там, би могло това да бъдат военнослужещи ", сподели той.

Тук водещата Цветанка Ризова му насочи следният въпрос: " Ако аз да вземем за пример прекосявам парк, с цел да стигна до нас, или отивам някъде, или просто решавам да наруша правилото, военният какво може да ми направи? Може ли да ме арестува? "

" Е, няма да ви арестува, само че няма да ви допусне. Просто ще реализира функционалност по препятстване на достъпа. Вижте задачата тук не е принуда и ви апелирам да не извръщаме смисъла. Тук задачата е защита и основно отбрана на най-голямата полезност, която имаме като общество -животаи здравето на жителите. Целта не е да се гоним по улиците и да си ревизираме документите без потребност от това, не и да се упрявлава със мощ ", отговори Кирилов.

Запитан дали в случай че някой възрастен човек е решил да трансферира нещо на децата си, има право да го направи в тази обстановка, той отговори: " Първо, ще съветвам възрастните хора да не се поддават на суматоха, изключително в имуществените си връзки и да не подхващат под непознато влияние каквито и да било покупко-продажби. Има право да си извика нотариус. Запазихме това право и на хората, в това число и на нотариусите да изповядват такива покупко-продажби. Човек в случай че реши, че желае да си завери наследството, би трябвало да може да го направи ".

" Лихвата, която ви е за този месец, тя ще си остане дължима, само че това, че няма да я платите незабавно не провокира негативни наказателни последствия. Няма да имате наказателна рента, няма банката да ви извади изпълнителен лист за вашето взимане, няма да може да ви запише в кредитния указател като неточен дебитор, няма да може да ви лишава движимости. Забранили сме всички дейности на арбитър реализатори във връзка с насилствени продажби. Искам да благодаря на асоциацията на банките за това, че са съгласни и поддържаха такива ограничения в тази обстановка ", разяснява още Кирилов.

" В този закон подсигуряваме на хората, че няма да им посегнем на крайните права. Да, в последна сметка ще им ограничаваме напредването, само че това е за тяхното здраве. Действията на министерството на образованието дават действителни резултати. По продуктовото доставяне няма апокалипсиси. Виждате, че в България има запас и все пак не сме останвали гладни, нито ще останем гладни. Вижда се, че и държавния запас е гарантиран ", изясни министърът.

" Свободата на словото не се визира по никакъв метод от ограниченията и дейностите. За да бъде една информация потребна, с цел да не бъде нездравословна и унищожителна, тя би трябвало да бъде достоверна ", приключи той.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР